Ademtherapie

De hoeveelheid zuurstof die je lichaam opneemt is evenredig aan de energie die je lichaam, je interne motor produceert. In rust heb je aan ongeveer 10 liter lucht per minuut genoeg, om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Toch ademen veel mensen meer lucht in en uit. Hun interne motor blijft op een te hoog niveau draaien.
Voor de sporter betekent dit dat het herstel na een training of wedstrijd langzamer gaat of zelfs onvoldoende is. Dat beperkt zijn prestaties.
Als je een burn-out hebt of chronisch vermoeid bent betekent dit een onnodige aanslag op je toch al geringe energievoorraden. Je hebt nog minder fut en je bent eerder uitgeput.
De productie van meer energie dan nodig is voor de fysieke inspanning, zorgt voor onrustgevoelens in je lichaam.
Teveel ademen maakt ook dat je lichaam moeite heeft met het gebruik van vet als brandstof.

Met ademtherapie leer je een juiste manier van ademen aan zodat je interne motor sneller en beter tot rust komt. De kans is groot dat je al jaren op deze ‘verkeerde’ manier ademt. Voordat je die gewoonte omgebogen hebt, duurt wel even maar de gezondheidsvoordelen maken het de moeite waard.
Aan je hartslag en je HRV is te zien of je de oefeningen goed doet. Het terugschakelen van je interne motor uit zich in een lagere rusthartslag en na enige tijd ook in een betere HRV.